Orthopedische klachten

Een derde van alle Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met klachten aan spieren of gewrichten. Mocht u pijn hebben bij het bewegen of ervaart u dat u minder soepel beweegt, dan kunnen wij mogelijk wat voor u betekenen! Deze klachten worden vaak gediagnosticeerd als orthopedische klachten. 

Wat zijn orthopedische klachten

Orthopedische klachten zijn klachten met betrekking tot het houdings- en bewegingsapparaat. Onder deze klachten verstaan wij klachten van de gewrichten waarbij u moet denken aan schouder, knie en heup. Maar ook bijvoorbeeld rugklachten en/of nekklachten kunnen orthopedisch zijn.

De gewrichten zijn de bewegende delen van het lichaam en worden gevormd door botten, banden en spieren. Als aan het bot, de banden of spieren iets mis is kan dit klachten geven bij het bewegen. Dit kan een negatief gevolg hebben voor de lichaamshouding en de belastbaarheid beperken. Daar kunnen wij als fysiotherapeut iets aan doen, en is het dus een goed idee om eens bij ons langs te komen. Dit geldt ook als u klachten heeft aan de enkel, voet, hand of de pols.

Orthopedische revalidatie

De orthopedische revalidatie is de begeleiding na een operatie door de orthopeed. Dit kan zijn na een meniscusoperatie maar ook na het vervangen van een gewricht zoals bijvoorbeeld een nieuwe knie, nieuwe heup of een nieuwe schouder. Dit gebeurt onder andere bij Reumapatiënten. Klachten aan de wervelkolom (rug en nek) kunnen te maken hebben met een Hernia; bij een operatie werk voor de neurochirurg en ook daarna zorgt de fysiotherapeut voor het goed revalideren. Vaak wordt een Hernia conservatief(zonder operatie) behandeld door de fysiotherapeut.

Vraag zelf of een fysiotherapeut iets voor u kan betekenen bij klachten zoals hierboven, ook al wordt u niet verwezen. U kunt ons altijd hierover bellen. Een verwijzing is ook niet altijd nodig!

Wilt u meer informatie over orthopedische klachten, kijk dan bij KNGF voor algemene informatie als fysiotherapie in Nederland. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over orthopedische klachten? Of wilt u een (vrijblijvende) afspraak maken? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag!