Manuele Therapie Marsman

Manuele Therapie Marsman (M.T.M) is een behandelmethode die is ontwikkeld door Jaap Marsman (†). De methode is gericht op het verhelpen van klachten in de wervelkolom. Denk hierbij aan verminderde beweeglijkheid van gewrichten, banden en/of spieren. Bij de methode lig de focus op de voorkeursmobiliteit. De voorkeursmobiliteit kenmerkt alle voorkeursbewegingen van een individu in het dagelijks leven. Of u linkshandig of rechtshandig bent is hier een voorbeeld van.

Door middel van specifiek onderzoek stelt de therapeut uw voorkeursmobiliteit vast. Wanneer uit dit onderzoek blijkt dat uw klachten voortkomen uit uw voorkeursmobiliteit, komt u in aanmerking voor de therapie volgens Marsman.

Behandeling Manuele Therapie Marsman

De therapeut maakt tijdens het eerste consult uitgebreide notities van de klachten. Daarbij wordt ten eerste gekeken waar de klacht tot uiting komt. Er wordt ten tweede gekeken of de klacht tot uiting komt tijdens beweging of alleen in rust, of er sprake is van uitstraling en ten slotte op welke tijdstippen de klachten merkbaar zijn. 

Na deze stappen legt de therapeut vervolgens de focus op het lichamelijk onderzoek waarbij aanpassingen van de voorkeursmobiliteit van het bewegingsapparaat centraal staat.

Direct verbetering

Tijdens de behandeling zult u vrijwel direct merken dat de bewegingsfuncties verbeteren. In veel gevallen ervaart u meteen minder klachten. De behandeling zelf doet geen pijn. Toch kan spierpijn optreden in de dagen na de behandeling door de verbeterde bewegelijkheid. Mocht u zich zorgen maken om de klachten, neem dan gerust contact met ons op.

Duur van de behandeling

Na maximaal drie behandelingen zou u duidelijk verbetering moeten merken. In enkele gevallen moeten er nog een aantal behandelingen volgen om de klachten volledig te verhelpen.

Doel Manuele Therapie Marsman

Het doel van M.T.M. is enerzijds de verstoorde beweeglijkheid te herstellen en de pijn te verminderen. Anderzijds dient de therapie ter verbetering van de fysieke vaardigheden van dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan alledaagse bewegingen die u thuis maakt of bewegingen tijdens het sporten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Manuele Therapie Marsman? Of wilt u een (vrijblijvende) afspraak maken? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag!